Keittiöiden rasvakanavat
Ammattimaisessa ruuanvalmistuksessa keräytyy rasvaa ruuanvalmistuspaikan välittömään läheisyyteen ja ilmavirran mukana kanaviin kulkeuten sieltä vesikatolla sijaitsevaan poistoilmapuhaltimeen tai huippuimuriin, mikä aiheuttaa ajan kuluessa palovaaran sekä estää ilmavirtauksen kulkua.
Ruuanvalmistuskohteiden tai niihin verrattavissa olevien paloherkkien erikoiskohteiden puhdistus suoritetaan mekaanisesti ja kemiallisesti.
Puhdistettavan kohteen ilmanvaihtojärjestelmän tulee olla puhdistettavissa niin, että tarvittavat puhdistusluukut ovat asennettuina määräysten mukaisiin paikkoihin, ja pääte-elinten valinta ja sijoittelu tulee tehdä siten, että puhdistustyö voidaan suorittaa kanavaosia tai rakenteita rikkomatta.

Yllä olevassa kuvassa on erittäin rasvainen ja paloherkkä ammattikeittiön huuva ja sen nousukanava. Kuvassa oikealla on tilanne puhdistuksen jälkeen.

Kuinka usein rasvakanavat pitää puhdistaa?
Sisäasiainministeriön asetus ilmanvaihtokanavien ja -laitteistojen puhdistamisesta (802) vaatii, että rasvakanavat puhdistetaan 1 vuoden välein.
Onko aika rasvakanavien puhdistukselle? Ota yhteyttä, niin sovitaan aika.