IV Sähkölaite huolto ja uusiminen

Palveluihimme kuuluu laajasti ilmanvaihdon ja sen laitteiden huoltotyöt. 

Yleisiä ongelmia on esimerkiksi ilmanvaihtokoneen aiheuttama ääni tai sen heikentynyt kyky siirtää ilmaa. Usein myös vanhemmat koneet eivät myöskään tahdo pysyä päällä tai pyöriä enää ollenkaan. 

Tällaiset viat ovat meille todella tuttuja ja tulemme mielellämme auttamaan tämänkaltaisen ongelmien ratkomisessa. Myös muut ilmanvaihtojärjestelmän laitteiden, kuten peltimoottorien tai muiden ongelmat voidaan ratkaista. 

Ota meihin yhteyttä ja tulemme tekemään vianetsinnän ja mahdollisen korjaus- tai uusimisehdotuksen.

Laakereiden vaihdot

Sähkömoottorit ovat ilmanvaihdon toiminnan kannalta tärkeimmät tekijät. Ne ovat useimmiten jatkuvassa käytössä ja niiden kuntoa on seurattava, jotta moottorin sisäinen lämpötila ei lähde nousemaan kasvavan vastuksen takia liikaa, joka tulee lopulta rikkomaan myös moottorin käämityksen. 

Ilmanvaihtokoneiden sähkömoottorit ja erilliset puhaltimet vaativat hyvin toimivat laakerit, jotta ne pysyvät toimintakuntoisina. Me vaihdamme laakereita ilmanvaihdon sähkömoottoreihin ja erillisiin hihnakäyttöisiin puhaltimiin. 

Erittäin huonokuntoiset laakerit..
Erittäin huonokuntoiset laakerit..

Ilmanvaihtokoneiden uusiminen

Ilmanvaihtokoneen pysähtyminen kokonaan on mahdollista ja riippuen laitteen kunnosta se joudutaan välillä vaihtamaan uuteen. Ilmanvaihtokoneita voidaan uusia myös esimerkiksi energiansäästösyistä ja näillä voidaankin saada huomattavia säästöjä aikaan. 

IV asentajamme yhdessä sähköasentajiemme kanssa vaihtavat ilmanvaihtokoneita tai sen osia hankalissakin paikoissa.